Spiritualiteit en kunst zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. In mijn werk onderzoek ik de wereld van het intuïtieve, het symbolische, dromen, mythische wezens, religie, antieke goden. De connectie tussen het ‘wereldse’ (zichtbaar, ratio) en het ‘hogere’ (onzichtbaar, gevoel) is een belangrijk thema in mijn werk.

 

Naald, draad en kralen vormen de basis van mijn sculpturale werk, dat voornamelijk bestaat uit poppen. Opgeleid als textielvormgever (Gerrit Rietveld Academie 2002-2006) voel ik me thuis bij technieken als haken en borduren. Het is een tijdsintensief ambachtelijk maakproces maar voor mij dé manier om mijn fantasierijke binnenwereld tot leven te brengen. Het maakproces vergt concentratie en de therapeutische herhaling van kralen borduren werkt voor mij als meditatie. Het werk ontstaat intuïtief, gaande weg. Kleur, materiaal, en tactiliteit zijn een rode draad en een grote inspiratiebron. 

 

Naast ruimtelijk werk maak ik collages en schilderijen waarin gelaagdheid -zowel in materiaal als in betekenis- een grote rol speelt. Door middel van stempelen, linodruk, origami, transfer, tekenen en schilderen breng ik gelaagdheid aan in het werk. Ik ben gefascineerd door oude schrifttekens, symbolen, pictogrammen, goden, hiërogliefen en bouwelementen uit diverse culturen, tevens is de Heilige Geometrie een grote inspiratiebron. Door deze symbolen te stapelen en te mengen is een eigen mystieke beeldtaal ontstaan die uitnodigt tot contemplatie.

 

Hoewel het platte en ruimtelijke werk los van elkaar ontstaan en bestaan, is er wel degelijk sprake van verbondenheid. Ik zie mijn collages als een extra laag en verdieping voor het ruimtelijke werk. Ze vormen het universum waarin mijn poppen tot leven komen.

 

De expressieve rijkdom van materiaal wil ik blijven onderzoeken. Zo ben ik mij op dit moment aan het verdiepen in edelsmeedtechnieken en hoop ik metalen toe te voegen aan mijn werk. Ik verwacht dat dit een nieuwe laag gaat brengen in de ontwikkeling van mijn werk.