Mijn werk ontstaat intuïtief, gaande weg, terwijl ik bezig ben met maken. Ik maak zowel plat als ruimtelijk werk: collages en schilderijen en Poppen. Kleur en materiaal, tactiliteit, zijn een rode draad en een grote inspiratiebron. In mijn werk onderzoek ik het intuïtieve, het spirituele, de symbolische of (voor het blote oog) onzichtbare kant van het leven, of in ieder geval zoals ik het ervaar.

 

Er wordt mij vaak gevraagd wat mijn werk betekent. Daar kan ik heel moeilijk antwoord op geven,  wat het werk betekent voor / doet met de toeschouwer vind ik interessanter. Ik vind het te gek als mensen er iets uit halen wat ik nog niet eerder heb gezien of ervaren.  

 

 

Collages en schilderijen

 

Vanaf mijn 17e heb ik een collectie stempels aangelegd met allerlei zeer oude schrifttekens, symbolen, pictogrammen, goden, hiërogliefen en bouwelementen uit diverse culturen, waarin het oude Egypte een grote rol speelt. In deze tijd is een beeldtaal ontstaan waar ik nog steeds uit put. Hiernaast is Heilige Geometrie een grote inspiratiebron en heb ik iets met oude religieuze kunst, zoals iconen en altaarstukken uit de Middeleeuwen en laat Gotiek.

 

Gelaagdheid in zowel materiaal als betekenis is een belangrijk aspect van mijn collages. 

 

 

Poppen

 

Ik begon met het maken van deze poppen in een moeilijke periode in mijn leven. De therapeutische herhaling van kralen borduren op een gebreide pop hield mij relatief bij de les.

 

Tegelijkertijd werd dit poppen-maken een medium waarin ik mij helemaal thuis ben gaan voelen. Het maakproces is zo intensief en vergt zoveel tijd dat het werkt als een soort meditatie. Het materiaal en de kleuren die ik gebruik zijn leidend in het proces.

 

Na jaren van omzwervingen heb ik in 2019 besloten om alleen nog maar als beeldend kunstenaar aan de slag te gaan.